torstai 13. syyskuuta 2012

Yhden paniikkikohtauksen anatomia.Sain tänään pitkästä aikaa pahan paniikkikohtauksen.
Nyt kun olen rauhoittunut, voin kertoa miltä tämä todennäköisesti ulkopuolisen silmissä näytti:
Nainen (minä) istuu metrossa kuulokkeet korvilla ja lukee kirjaa. Sisään tulee humalainen vanhempi mieshenkilö joka löyhkää kuin rakkitynnyri. Mies istuutuu naista vasta päätä ja koittaa saada juttua aikaan. Mies kumartuu hieman eteenpäin ja laskee kätensä naisen polvelle. Metro alkaa pysähtyä seuraavalle asemalle, nainen nousee lähteäkseen. Metro jarruttaa, mies kaatuu naisen päälle ja nainen lähtee kuin tykin suusta ulos.

Tämän jälkeen istuin lähemmäs puolituntia metroasemalla koettaen lopettaa hyperventiloinnin.

Tältä se sitten minusta tuntui:
Istun omissa ajatuksissani, haistan kyllä tämän miehen ja huomaan hieman ahdistuvani. No, ei se mitään. Olen jäämässä seuraavalla. Hätkähdän kun yllättäen joku laittaa kätensä polvelleni, sydän pyrähtää juoksuun. Tuijotan miestä ja tajuan aseman tulevan. Mutisen jotain asemasta ja jäämisestä. Nousen, metro jarruttaa ja mies kaatuu päälle. Tässä kohtaa katkeaa todellisuudentaju. Tilanne jonka aivot tajuavat on se, että päälleni on tulossa humalainen vahvasti viinalta haiseva mies. Viimeksi kuin näin oli, minut raiskattiin.
Säntään pakoon. Pääsen laiturille ja istun lähimmälle penkille, jalat eivät kanna. Hengitys ei kulje ja silmissä vilisee. Lopulta saan soitettua äidilleni, joka puhuu minulle turhanpäiväisyyksiä. Näin saan ajatukseni muualle, jalat täristen pääsen lopulta metroon ja kotiin. Matkaa en kykene jatkamaan, sillä kohtaus on niin raju, että tarvitsen rauhoittavani. Niinpä ja tämä nerohan oli käsilaukkua vaihtaessa jättänyt ne toisen laukun taskuun.

Ei näin naiset ja herrat. Ei näin.
Nyt kun lääkkeet ovat jo vaikuttaneet suuntaan kauppaan, ehkä vuokrana leffan. Suuntaan ajatukset muualle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti