torstai 18. lokakuuta 2012

Ystävälleni.Vuosia sitten (todella monta vuotta sitten) en osannut nauraa, en oikeasti. Kasvoillani oli naamio joka nauroi kun muut nauroivat. Syvällä sisimmässäni en nauranut, en tuntenut iloa.
Sitten tapahtui jotain, nimittäin larppi jonka kirjoitin. Peliin ilmoittautui Myyrmäestä itseni ikäinen tyttö. Muistan yhä kuinka paniikissa olin, aikeissa ilmoittaa ettei hän pääse peliin. Pelkäsin hänen olevan yksi kiusaajistani. Onneksi äitini, joka toimi järjen äänenä, sai minut pyörtämänä ajatukseni ja tämä tyttö pääsi peliin. Ja meillä synkkasi.

Peli meni miten meni, siitä ei tarvitse sen enempää puhua. Ja tämä tyttö tuli kanssani samaa matkaa kotiin. Puhuimme ummet ja lammet bussissa. En tiedä miten hän sai minut suostuteltua kerho-ohjaajakoulutukseen ja vetämänä kanssaan larp-kerhoa kirkolla. Niin vain kävi. Tämä tyttö opetti minut nauramaan oikeasti, opetti että on ihmisiä joihin voi luottaa. Hän pääsi naamion taakse, rikkoi itselleen kolon muuriini ja pääsi sisään. Ensimmäisestä tapaamisesta on jo yli 10 vuotta ja voin sanoa hänen olevan vanhin ystäväni, tukeni ja turvani. Minulla on nyt aviomies ja hän oli kaasoni. Ja tiedän, että mitä ikinä käykään. Hän on siellä ja minä täällä ja olemme olemassa toisillemme.

Ehkä me rakas ystävä vielä vanhoina mummoina lähdemme kesäsateella pikaruokaa hakemaan ja juoksemisen sijaan rollaattoreilla ajamme vesilätäköistä niin että kumpikin kastuu. Ja menemme Seurasaareen, syöttämään niitä oravia (pidetään pulut poissa, jooko?).

Olet rakas, kiitos kun opetit minut nauramaan.

2 kommenttia:

  1. Kiitos itsellesi yhteisestä tiestä. On ollut ihanaa kasvaa kanssasi unelmoiden ja unelmiaan toteuttaen. Ehjääntymistäsi on ollut ihanaa seurata - olen itsekin tullut kanssasi vahvemmaksi. Ilot ja surut, toiveet ja pelot, elämä ja kuolema; kanssasi voi jakaa mitä tahansa. Mummoina vedetään rollaattorirallia lätäköissä ja larpataan ilkeitä kuningataräitejä kolmannen polven larppaajien kerhopeleissä. Aina sinua varten, ystäväiseni.

    VastaaPoista
  2. Olet onnekas ja tiedät sen. Onnekseni voin sanoa samaa. Kun löytää todellisen ystävän on, kuin saisi sisaren tai veljen. Ei ole aikaa, ei paikkaa, ei mitään joka voisi estää, jos toinen tarvitsee juuri silloin. Onnea teille molemmille ja monia ystävyyden täytteisiä vuosia lisää. :)

    VastaaPoista