tiistai 15. joulukuuta 2015

Valehtelijoiden klubi.Voi hallitus minkä teit. (Disclaimer; seuraava teksti tulee olemaan hyvinkin synkkää)
Kello on puoli kaksi yöllä, huomaan yhä olevani koneella ja itkeväni. Miksi? Koska tänään hallitus on leikannut, leikannut ja leikannut lisää. Minä osun monessa kohtaa siihen leikkaukseen.
Tänään tuntuu että en ole yhteiskunnan silmissä minkään arvoinen, että ihan oikeasti olisi ollut parempi että olisin silloin 12-vuotiaana onnistunut tappamaan itseni.

Olemme juuri ja juuri keskituloinen perhe, mutta kuinka kauan? Missä kohtaa nämä päätökset tiputtavat meidät tilanteeseen jossa mitään ylimääräistä ei osteta? Jo nyt näitä tilanteita tulee jos auto hajoaa tai tulee muuta isompaa ostettavaa kerralla.
Minulla alkaa ehkä kuntoutus tammikuussa, siitä ei ole tullut päätöstä. Herää vain kysymys että mitä sitten sen jälkeen? Opiskelemaan? Onko silloin enää mitään tukia opiskelijoille? Vai pitääkö silloin sitten minunkin maksaa lukukausimaksuja? Työttömäksi? No näillä näkymin silloinkaan ei saa rahaa. Ideoita yrittämiseen olisi, mutta tässä tilanteessa helvetti jäätyy ennen kuin minä alan yrittäjäksi. Ei jää paljoa vaihtoehtoja, jonnekin töihin missä ei tarvita mitään tutkintoa. Jonnekin missä olo todennäköisesti taas huonontuu ja romahtaa. Työttömäksi? No, jollei Helsinki pidä lupaustaan olla välittämättä eduskunnan sanomisista niin silloin Hattiwatti menettäisi päivähoitopaikkansa.

Minä kuulun ilmeisesti niihin joita ei haluta. Yli 30-vuotias pitkäaikaissairas joka on yhä kuntoutumassa. Ei koulutusta, ei opiskeluja takana, ei kokemusta töistä. Ei tietoa milloin on kykenevä opiskelemaan tai töihin. Syö lääkkeitä pysyäkseen elossa. Lapsi joka tarvitsee päivähoitoa ja pitäisi myöhemmin kouluttaa yhteiskunnan varoin.
Tiedättekö mitä minä tällä hetkellä pelkään? Sitä että J menettää työpaikkansa. Se ei ole todennäköistä tällä hetkellä, mutta jos niin kävisi tulot tippuisivat liikaa. Siinä kohtaa jouduttaisiin oikeasti miettimään että kumpi aikuisista jää ilman uusia talvitakkeja tai vastaavia vai jätetäänkö minun lääkkeeni ostamatta.

En suunnattomasti seuraa politiikkaa ja tämä vuosi on muistuttanut minua todella paljon että miksi en. Onnellisia ovat tietämättömät.

Pakko sitä on yrittää nukkua. Pakko jaksaa, minähän yritän kasvattaa lapsesta tulevaisuutta. Vaan onko sitä enää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti